MIJN MISSIE

ZELFCOACHING TRAJECTEN

"Als psychotherapeut geloof ik in het potentieel van iedereen om te groeien en te veranderen. Mijn rol is om mensen te helpen om hun eigen emoties en gedachten beter te begrijpen en te leren hoe ze deze optimaal kunnen gebruiken om hun doelen te behalen. 

 

 

Wat? zelfcoaching? Ik weet het,  het klinkt niet zo aantrekkelijk want we zijn ervan overtuigd dat we iemand nodig hebben om tegen te praten; iemand die ons begrijpt, iemand die oplossingen biedt en die ons de moed geeft om stappen te zetten.  

Wel ik kan u verzekeren dat meer dan 80% van de mensen dit wel kunnen en meer nog, die er veel sterker uitkomen omdat ze begrepen hebben hoe het moet en zelf de sleutels in handen hebben.  

Je hebt enkel de juiste begeleiding nodig.  Niet enkel sterke zelfrelectievragen maar een aanpak die veel dieper gaat.  In deze trajeceten geef ik jullie de unieke  succesforumule die ik gebruik tijdens mijn consultaties, nl:

1.Sterke reflectievragen

2. Stap voor stap, op een veilige manier 

3. De kracht van je lichaamstaal:  Je leert te ontdekken wat je onbewuste je te vertellen heeft en leer je je  lichaamstaal te gebruiken om je emoties te reguleren

2. de kracht van de neuroplasticiteit: in het kort.  Je gaat zelf je brein "herprogrammeren" 

 

Aanpak 

 

 

Sinds 2006 ben ik actief als psychotherapeute en coach in mijn privé praktijk als in bedrijven.  Ik heb diverse emotionele uitdagingen behandeld zoals burn-out, laag zelfbeeld, assertiviteit, leidershap, public speaking, enz..   Je zou je de vraag kunnen stellen hoe iemand zich in zoveel verschillende aspecten kan verdiepen. Wel, na duizenden gespreksuren kan ik je vertellen dat als ik me enkel moest baseren op wat mensen zeggen ik lang niet zo'n successen behaald zou hebben.  Ik heb geleerd om mensen te lezen, incongruenties te ontdekken in hun woorden en  lichaamstaal en micro-experssies te detecteren.  Dank zij deze kennis kan ik veel sneller en dieper tot de essentie komen. Maar hier blijft het niet bij.  Lichaamstaan is niet enkel een zeer sterke tool om anderen te leren lezen.  Je kan jezelf leren lezen en zo horen wat je onbewuste je te vertellen heeft.  Maar je kan je lichaamstaal ook inzetten om jezelf effectief beter te voelen, want de manier waarop je je gedraagt heeft effectief een impact op je hormonen en dus over hoe je je voelt. 

 

Lichaamstaal is onze PRIMAIRE taal, helaas is ons brein verleerd om lichaamstaal signalen te detecteren, met alle communicatieproblemen van dien.  

 

Webinars

Wat maakt deze trajecten uniek?

Omdat we gaan werken met de kracht van je lichaamtaal en neuroplascticiteit.  

De reden waarom je vast zit is vaak omdat we niet luisteren naar ons onbewuste. En hoe communiceert het onbewuste?  Inderdaad, via micro- expressies en lichaalstaal.
Daarom gaan we je leren hoe je jezelf kan lezen en hoe je je lichaamstaal kan lezen en aanpassen om jezelf sterker te maken. 

Zet je kapsel goed want je gaat jezelf moeten openen :)

 

Belang van lichaamstaal

Lichaamstaal is onze primaire taal!  We worden geboren zonder woorden maar berusten op lichaamstaal om ons veilig te voelen en ons verder te ontwikkelen. We hebben woorden ontwikkeld maar ons onbewuste praat nog alijd via lichaamstaal.  Helaas is ons brein verleerd om dit te detecteren.  Zowel voor onszelf als voor anderen.  Vandaar dat we zo moeilijk hebben met communiceren en connecteren.

Leer jezelf en andere lezen en weet wat er echt gezegd wordt! 

ARTIKELS