MEERWAARDE VAN LICHAAMSTAAL 

SALES

LEIDERSCHAP

EMOTIES

Lichaamstaal is zonder twijfel een essentieel onderdeel van het verkoopsproces.

Wanneer je je lichaamstaal beswust kunt inzetten ben je meester bent van het gesprek. Je weet je lichaamstaal te gebruiken om gesprek op een positieven manier te benïnvloeden, en omdat je de klant kan "lezen" kan je onmiddelijk bijsturen.  We sturen voortdurend non verbale signalen uit die een onmiddelijke impact hebben op de conncetie met de klant.  Je kan dus beter weten wat je doet en wat je uitstraalt.
Ik deze opleiding krijk je een volledig overzicht van de non verbale signale die je kunnen helpen om op een invloedrijke manier te connecteren en communiceren maar wordt je ook getraind om zeer snel basis signalen te detecteren van je klant. Deze opleiding is geschikt voor zowel retail als B2B onderhandelingen. 

 

Lichaamstaal is een belangrijk aspect van leiderschap omdat het kan helpen om bewuster te communiceren. Via juiste lichaamstaaltechnieken kan je je boodschap op verschillende manieren brengen maar het kan ook helpen om vertrouwen en autoriteit uit te stralen en om de aandacht van anderen te trekken. Bovendien kan het gebruik van positieve lichaamshouding en gebaren zelfs helpen om de motivatie en het zelfvertrouwen van teamleden te verhogen. Het is daarom belangrijk voor leiders om bewust te zijn van hun eigen lichaamstaal en hoe ze die kunnen gebruiken om hun boodschap over te brengen en hun leiderschap te versterken.

 

Ezijn verschillende studies die hebben aangetoond dat lichaamstaal een belangrijke rol kan spelen in hoe we ons emotioneel voelen en hoe we de emoties van anderen beïnvloeden.  Als therapeut gebruik  ik bijna altijd de krachten lichaamstaal om positieve emoties op te roepen en nieuwe gewoontes aan te leren.  Bijvoorbeeld, een studie uit 2012 toonde aan dat mensen die een glimlach op hun gezicht plaatsten, zich vrolijker voelden dan mensen die een neutrale of een gefronste blik op hun gezicht hadden. Andere studies hebben aangetoond dat het gebruik van een open houding, waarbij de armen en benen niet gekruist zijn, kan helpen om vertrouwen uit te stralen en om een gevoel van welzijn te bevorderen. Dit suggereert dat onze lichaamstaal een belangrijke rol kan spelen in hoe we ons emotioneel voelen en hoe we de emoties van anderen beïnvloeden.

Schrijf je gerust in voor de gratis webinars hierrond.